Terug in 2009 ontstond het idee om Road2Work te beginnen. “Goed bezig, maar op landelijke schaal gaat Road2Work nooit impact maken.” Dit was de eerste jaren een veelgehoorde reactie. Als Road2Work bewezen we het tegendeel.

 

Blijf geloven in jezelf

Men sprak over het Calimero-effect: de angst om niet serieus genomen te worden vanwege een kleine omvang. Grote partijen keken op deze manier neer op Road2Work. Niet iedereen was overtuigd van de visie en kracht om onderwerpen als re-integratie en recycling te combineren. Dit heeft Road2Work nooit weerhouden om de start te maken en gewoon te beginnen.

“Dit heeft Road2Work nooit weerhouden gewoon te beginnen.”

Geduld hebben

In de eerste jaren met flinke weerstand in de markt, leerde Road2Work om geduld te hebben en hetgeen waarin we geloven niet uit het oog te verliezen. Door in gesprek te blijven met de keten blijf je als organisatie top-of-mind en weten ze je te vinden zodra de vraag na jaren verandert of begint te ontstaan.

Maatschappelijke meerwaarde

In die tijd kreeg de term SROI (Social Return On Investment) steeds meer betekenis. Bedrijven dachten: “daar vraagt toch niemand om?” Tot dit beeld in 2015 kantelde. De wereld werd zich meer en meer bewust van maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid en social return. Het bijdragen aan maatschappelijke doelen kwam terug in iedere aanbesteding en werd de nieuwe standaard. Road2Work had toen al een ruime voorsprong en een paar jaar ervaring. Wat verplicht werd, was bij Road2Work al jaren de standaard.

Gezamenlijke intrinsieke motivatie

De jaren daaropvolgend ontving Road2Work aanvragen vanuit alle windstreken. Altijd geduldig en begripvol zijn wierpen eindelijk zijn vruchten af. Road2Work deelt haar overtuiging met vele mensen en organisaties die willen samenwerken uit gezamenlijke intrinsieke motivatie.

“Niet gedreven door rendement, maar door rentmeesterschap.”

We hebben een gedeelde plicht om te zorgen voor de mens en haar omgeving. Niet gedreven door rendement, maar door rentmeesterschap. Dit maakt samenwerken met onze stakeholders zo goed mogelijk. Road2Work vanuit ideële overwegingen en ACV en Dar vanwege de vraag van de opdrachtgever. Ondanks dat de oorsprong van de wens anders is.

Vandaag de dag

Road2Work zet het belang van de keten voorop. De ‘druppel op de gloeiende plaat’ terug in 2010, kan veel rimpels creëren in het water. We begonnen klein en lokaal en beschikken momenteel over drie locaties. Road2Work is uitgegroeid tot toonaangevende speler in het sorteren van elektronica. We blijven continu in gesprek met de keten over hoe we kunnen verbeteren en innoveren om steeds hogere doelstellingen te kunnen behalen. Zonder het hoofdproduct re-integratie, waarmee het ooit begon, uit het oog te verliezen.

Hulp vanuit het bedrijfsleven

Om deze visie na te streven ontnemen wij de zorg van bedrijven op het gebied van re-integratie door de eerste stappen van werkloos naar werkzaam onder de begeleiding van ervaren jobcoaches en werkleiders bij Road2Work uit te voeren. Het bedrijfsleven kan hierbij van onschatbare waarde zijn door onze kandidaten aan te nemen of een stageplek aan te bieden.