Road2Work is actief op het snijvlak van twee belangrijke maatschappelijke thema’s: recycling en re-integratie. Onze recycling resultaten worden gerealiseerd door de inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De resultaten die we behalen op het gebied van re-integratie komen voort uit de unieke samenwerking met verschillende partners uit de keten en uit de mogelijkheid om e-waste handmatig te sorteren en te demonteren. Deze unieke combinatie zorgt voor mooie resultaten op beide vlakken!

 

Recycling

Onze kandidaten verwerken e-waste en sorteren de apparatuur handmatig. Voor een deel hiervan wordt de apparatuur omgezet naar zuivere grondstoffen en ontdaan van stoorstoffen. Hierdoor halen we een recyclingresultaat tot wel 95%. Ieder jaar demonteren we ruim 875 ton e-waste, waaronder 40.000 stuks witgoed en meer dan 120.000 laptops. Van deze 120.000 laptops worden er jaarlijks zo’n 18.000 stuks weer geschikt gemaakt voor hergebruik.

Re-integratie

Bij Road2Work werken dagelijks tientallen kandidaten op verschillende locaties aan hun arbeidsethos en werknemersvaardigheden. Voor iedere kandidaat staan onze betrokken werkleiders en jobcoaches dagelijks tot hun beschikking. Dit doen we om de kans op een betaalde baan voor onze kandidaten zo groot mogelijk kunnen maken.